Příchod nových hráčů do hry je vždy událostí, kdy není o zábavu nouze.

I když se snažíme hráče před prvním vstupem do hry informovat o tom co je čeká, co se od nich požaduje a jak se mají chovat, řada z nich to stejně z vesela úspěšně ignoruje. Na webu je jasně napsáno od kdy hra běží, co je RP, jak se ovládá a i když to určitě není všechno, je to určitě dostačující základ. Hodně hráčů se registruje více než měsíc před vpuštěním do hry a přesto si část z nich není schopna najít chvilku na přečtení těch nejzákladnějších informací o hře, do které se celý natěšení právě registrovali. Kupodivu si pak právě tak část hráčů najde chvilku k otravování zbytečnými dotazy na fóru, Vodáčka na Support ICQ, mě pomocí Soukromých Zpráv a stejně tak všech ostatních, co mají co do činění s RT. My pak jako kolovrátek musíme opakovat to co již bylo dávno zodpovězeno a krásně vysvětleno na webu či wiki. Každý rok se tak najde někdo, kdo se hned ráno pokouší připojit do hry a svůj překvapivý neúspěch nám vyčítavě oznámí. Každý rok se najde někdo, kdo si lehne a neumí vstát. Každý rok se najde někdo, kdo umí přelézat zeď jen na jednu stranu. Stejně tak se každý rok najde někdo, kdo se před zraky ostatních vysleče do naha a vydá se na běh po městě, ideálně prostředkem silnice a ještě se párkrát během cesty natáhne na sluncem vyhřátý asfalt. Proč by taky ne když to lze, že? Každý rok se také najde někdo, kdo nás uráží když mu domlouváme a vysvětlujeme co dělá špatně. A s tím souvisí i to, že každý rok na fóru, ICQ, SZ brečí někdo, pro nějž byl díky jeho chování první den zároveň jeho i dnem posledním.

Osobně musím říci, že naprosto chápu když někdo něco nepochopí,  zvláště pokud RP nebo dokonce UO nikdy v životě nehrál a neviděl. Takovým hráčům vždy rádi poradíme a pomůžeme. Na druhou stranu jsou tu ti, co si nic nepřečtou, vlezou do hry a dělají přede všemi borce. Takovým zase rádi domlouváme a vysvětlujeme, že takhle se daleko nedostanou.

Občas mám pocit, se registrují stále ti samí hráči (což je u několika jedinců pravda). Situace je totiž rok od roku prakticky stejná. Naštěstí se každý rok najde někdo, který nás kvalitou své hry mile překvapí. Ale tak je to asi všude, nejen na ŽvB.

  1. nejlepší sou ,,exoti” kterým když se 5 vteřin neodpoví na jejich otázku tak spustí kanonádu:
    haloooooooooo, panééééééééééé
    halooo panééé stetááámmmmmmmmm?!
    halooo!
    vymi neodpovídáte!!!
    halooooo panééééééééé

  2. Když jsem já byl prvák, tak jsem nedočkavě pětkrát přečetl celý web skrz naskrz. Bohužel, tohle už se asi dnes nedělá….

  3. Kdyby jste mě videl někdo jak běhám po světe jako kometa tak se nedivte neměl jsme sebemenší ponětí o tom jak mám hrát a to čtu hru i stránky pravidelně.

  4. Já se snažím hrát co nejlíp, ale každý občas chybuje (ale to co tu píšeš, to není normální aby někdo dělal) :).

  5. Doteraz si spomínam na moje prvé lognutie..

    “WTF?? čo to má ako byt? čo to je za grafiku, kde mám inventár, kde mám toto, bla bla bla, čím sa to ovláda?!”

    priznám sa, mal som to prečítané, ale asi len nejako narýchlo, takže všetko som sa učil za pochodu, našťastie nebol potrebný zásah RT..

    ono, človek pochopí princíp hry rýchlo, ak si uvedomí 3 veci a to:

    1. že jeho postava nieje on sám
    2. ako sa v hre komunikuje (šepot/reč/krik)
    3. čo a aké presné využitie majú emoty

    ak to spraví, má vyhraté, potom už snáď len zmeniť farby a ide sa na to..

  6. Jsem herní vývojář a mám prakticky ten samý problém(ikdyž trošičku jiný,nikdo neporušuje RP,jelikož žádné RP jsem zatím nevytvořil(ale mám v plánu).Na support chatu se mi neustále hromadí zprávy typu “a o čem ta hra je??”,”kde to stáhnu?”,”kolik to stojí?” a další inteligentní dotazy.Pak je tu samozřejmě také porušování pravidel.Již několikrát jsem byl svědkem toho,jak na sebe byli hráči v hrách vulgární,ikdyž to bylo na webu zakázáno.Ale najdou se i takový exoti,kteří neví,jak v menu zpustit novou hru.No co,náš úděl je asi odpovídat na již zodpovězené.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>